(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqola ekologiyaning zamonaviy muammolaridan biri – tuproq degradatsiyasi va uni saqlash muammolari hisoblanadi. Tuproq insoniyat hayotining asosiy resurslaridan biri bo‘lib, uning sifati va unumdorligini pasayishi qishloq xo‘jaligi, oziq-ovqat xavfsizligi va atrof-muhit barqarorligiga salbiy ta’sir ko‘rsatib kelmoqda. Maqolada tuproqni ifloslantiruvchi omillar, yerlarning cho‘llanishi, kimyoviy moddalarning ta’siri ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, tuproqni muhofaza qilish bo‘yicha zamonaviy usullar, ekologik barqarorlikni ta’minlashga qaratilgan chora-tadbirlar va xalqaro tajribalar haqida ma’lumotlar keltirib o‘tilgan. Mazkur maqola tuproq resurslarining ahamiyatini tushunishga hamda ularni asrash yo‘llarini aniqlashga qaratilgan.