(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Мақолада Алишер Навоий “Маҳбуб ул-қулуб” асари мисолида донишмандона айтилган латофатли фикрлар таҳлилга жалб этилган. Зотан “Маҳбуб ул-қулуб” (1500) шоир умрининг сўнгги йиллари ёзилган бўлиб, ҳаётда ва ижодда катта тажриба тўпланган барокамол асар намунасидир. Асарда ҳаётий воқеалар ва уларга муносабат изҳори биринчи режада туради, бу эса унинг фавқулодда аҳамиятини англатади.