(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Mazkur maqolada hodisa joyini ko‘zdan kechirishning kriminalistik taktikasi, uning ahamiyati va prinsiplari haqida so‘z yuritiladi. Hodisa joyini tekshirishda qo‘llaniladigan strategiyalar, usullar va ulardan samarali foydalanish bo‘yicha tavsiyalar keltiriladi. Jinoyatni tergov qilish jarayonida bu taktik yondashuvning o‘rni tahlil qilinadi. Hodisa joyini ko‘zdan kechirish jinoyatni tergov qilishning dastlabki va muhim bosqichlaridan biri hisoblanadi. Ushbu jarayonda dalillarni aniqlash, to‘plash va ularni tergov jarayonida foydalanishga tayyorlash asosiy vazifa sifatida namoyon bo‘ladi. Hodisa joyini ko‘zdan kechirish faqat texnik vositalar bilan emas, balki kriminalistik taktika yordamida ham amalga oshiriladi. Kriminalistik taktika tergovchiga hodisa joyidagi barcha muhim holatlarni inobatga olish va dalillarni to‘g‘ri baholash imkonini beradi. Ushbu maqolada hodisa joyini ko‘zdan kechirish taktikasi va uning jinoyatni tergov qilishdagi ahamiyati tahlil qilinadi.