(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
"Stress - bu bizning hayotimizdagi tabiiy bir qismdir; muhim bo’lgan narsa, uni qanday boshqarishimizdir." "Stressni qanday boshqarishni o’rganish, hayotimizdagi eng muhim ko’nikmalardan biridir." "Ba’zan stressni eng yaxshi dori sifatida ko’rishimiz mumkin; u bizni harakatga keltiradi va o’zgarishga undaydi." Chunki stressning hozirgi kundagi dolzarbligi bir qator omillar bilan bogʻliq. Zamonaviy turmush sharoitlari, ish va shaxsiy hayotdagi talablar, ijtimoiy oʻzgarishlar va texnologik rivojlanish stress darajasini oshirishi mumkin. Quyida stressning dolzarbligi haqida baʼzi asosiy jihatlar: ijtimoiy, iqtisodiy omillar, ish joyidagi bosim, shaxs hayotidagi oʻzgarishlar, texnologik rivojlanish, ruhiy salomatlik taʼsir koʻrsatish jihatlari keltirib oʻtildi.