(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Mazkur maqolada cho’zilish va siqilishda statik aniq masalalarni hal qilishning asosiy tamoyillari va metodlari ko’rib chiqiladi. Mualliflar statik kuchlanish taqsimotini aniqlash va kuchlanish o’zgarishlarining hisoblash amallarini bajarish bo’yicha nazariy hamda amaliy yondashuvlarni taqdim etishadi. Ishda cho’zilish va siqilish jarayonlarini modellashtirish, matematik hisoblashlarning aniqligini oshirish usullari va ular texnik amaliyotda qo’llanilishi haqida batafsil ma’lumot berilgan.