(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada cho‘zilish va siqilish holatlarida statik aniq va noaniq masalalarni tahlil qilishga alohida e’tibor qaratilgan. Masalalarni yechish jarayonida materiallar qarshiligi, deformatsion xususiyatlari va mexanik tenglamalar asosida nazariy va amaliy usullar qo‘llanilgan. Tadqiqot natijalari cho‘zilish va siqilish jarayonlaridagi deformatsiyalarni aniqlash uchun zarur bo‘lgan nazariy ma’lumotlar va amaliy dasturlarni taqdim etadi.