(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Korxonalarning bankrotlik riskini baholash uchun bir qator xalqaro modellardan foydalaniladi. Xalqaro modellar korxonaning moliyaviy holatini, ishlab chiqarish samaradorligini va bozor sharoitlarini hisobga oladi. Ushbu modellarning har biri o‘ziga xos afzalliklari va kamchiliklariga ega bo‘lib, ayrim hollarda bir necha modellarni birgalikda qo‘llash tavsiya etiladi. Bankrotlik riskini baholashda to‘g‘ri modelni tanlash moliyaviy qarorlar qabul qilishda muhim ahamiyatga ega.