(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Atmosfera havosini chang bilan ifloslanishi global ekologik muammolarning asosiy qismi bo‘lib, zamonaviy dunyoning istiqboliy taraqqiyotiga xavf soluvchi omil sifatida qaraladi. Atmosferaning ifloslanish ko‘lamiga bog‘liq holda bir nechta muammoli jarayonlar keltirib chqarishi mumkin. Bular qatoriga tabiiy-ijtimoiy-ishlab chiqarish tizimining iqtisodiy samaradorligi funksional pasayishiga xamda inson salomatligiga va atrof–muhit komponentlarining havfli o‘zgarishlariga olib keladi.