(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada Qamish (Phragmites australis) oʻsimligining ekologik va iqtisodiy ahamiyati yoritilgan. Qamishning suv va havo sifatini yaxshilash, tuproqni eroziyadan himoya qilish, va biologik xilma-xillikni taʼminlashdagi ekologik roli keng koʻlamda tahlil qilingan. Shuningdek, uning qurilish materiallari, yoqilgʻi, hunarmandchilik va yem-xashak sifatidagi ahamiyati koʻrsatib berilgan. Qamishning nazoratsiz tarqalishidan kelib chiqadigan muammolar va ularga qarshi kurash strategiyalari haqida ham maʼlumotlar keltirilgan.