(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Hususiy mulk huquqi shaxsning mulkini qonuniy ravishda egallash, undan foydalanish va boshqarish huquqlarini ta’minlaydi. Ushbu maqolada hususiy mulk huquqining asosiy xususiyatlari, uning jamiyatdagi roli va iqtisodiy rivojlanishdagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Mulk huquqi jamiyatda shaxsiy erkinliklar va umumiy manfaatlar o‘rtasidagi muvozanatni ta’minlashga xizmat qiladi. Shuningdek, hususiy mulk huquqi ijtimoiy va siyosiy o‘zgarishlarga qarab yangilanishi kerakligi, shuningdek, texnologik va raqamli mulk bilan bog‘liq yangi normativ-huquqiy talablar keltirilgan.