(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada turli yoshdagi farzandlarda hasad hissi namoyon bo‘lishi, uning psixologik, diniy va falsafiy asoslari tahlil qilinadi. Maqolada hasadning paydo bo‘lishi, uning yosh guruhlaridagi o‘zgarishi va diniy falsafiy qarashlar asosida hasadni bartaraf etishning yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Islom dinida hasadning salbiy ta’siri va undan saqlanish zarurligi ta’kidlanadi, falsafiy qarashlarga ko‘ra esa, hasad insonning axloqiy zaifligi sifatida tasvirlanadi. Farzandlar tarbiyasida hasadni oldini olish uchun sabr, rahm-shafqat, o‘ziga bo‘lgan ishonchni oshirish, hamkorlikni rivojlantirish va ijtimoiy muloqotning o‘rni muhimligi tushuntiriladi. Maqola, bolalarning psixologik va axloqiy rivojlanishi uchun zarur bo‘lgan diniy va falsafiy yondashuvlarning amaliy ahamiyatini ko‘rsatadi.