(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Boshlang‘ich sinflarda she’riy matnlar ustida ishlash — bolalarning til, adabiyot va estetik tafakkurini rivojlantirishda muhim ahamiyatga ega bo‘lgan didaktik jarayondir. She’rlar bolalar qalbini tarbiyalash, ularning dunyoqarashini kengaytirish, hissiy va aqliy rivojlanishiga yordam beradi. She’riy matnlar, shuningdek, o‘quvchilarga ritm, ohang, tilning go‘zalligi va ma’nosini his qilishda yordam beradigan vosita hisoblanadi.