(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Маqоlada turli tarkibli tolalardan pnevmomexanik yigirish mashinasida olingan iplarning fizik-mexanik xossalari tadqiq etilgan bo’lib, bunda ipdagi tolalar tarkibi: qaytimlardan 25% ikkilamchi tola+ 75% paxta tolasidan, 20% ikkilamchi tola+80% paxta tolasidan, 30% ikkilamchi tola+70% paxta tolasidan, 15% ikkilamchi tola+85% paxta tolasidan bo’lgan iplarning xossasiga berilgan 400 br/m, 500 br/m, 600 br/m buramlarning ta’siri aniqlngan.