(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu tadqiqot metodologiyasiga kirish bo’yicha maqolada ilmiy tadqiqotlarning asosiy tamoyillari va metodologik yondashuvlari ko’rib chiqiladi. Metodologiyaning mohiyati, ilmiy izlanishlarda foydalaniladigan usullar, strategiyalar va texnikalar o’rganiladi. Tadqiqot jarayonida ma’lumot to’plash, tahlil qilish va natijalarni baholash jarayonlari batafsil yoritiladi. Shuningdek, tadqiqotning turli bosqichlarida metodologik qarorlar qabul qilishda muhim omillar hamda ilmiy izlanishlar uchun kerakli bo’lgan etik tamoyillar haqida ham ma’lumot beriladi. Ushbu maqola ilmiy tadqiqotchilar, talabalar va barcha qiziquvchilar uchun foydali manba bo’lib xizmat qiladi, chunki u ilmiy tadqiqotning asoslarini tushunishga yordam beradi va samarali metodologik yondashuvlarni qo’llash imkoniyatini yaratadi.