(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada tibbiyot muassasalarini moddiy rag‘batlantirish va rivojlantirish jamg‘armasi hisobining nazariy va uslubiy asoslari ko‘rib chiqiladi. Maqolada tibbiyot muassasalarining barqaror ishlashi va sifatli xizmat ko‘rsatishida moddiy rag‘batlantirish tizimining o‘rni va ahamiyati tahlil etilgan. Tibbiyot muassasalarining rivojlanishiga xizmat qiluvchi jamg‘armalarni shakllantirish va ulardan samarali foydalanish usullari o‘rganilgan. Shuningdek, jamg‘arma mablag‘laridan foydalanish samaradorligini oshirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.