(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Maqolaning maqsadi O‘zbekiston Respublikasi uchun yuqori malakali pedagog kadrlar tayyorlashda ijtimoiy pedagogikaning dolzarb masalalarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Ijtimoiy pedagogikaning O‘zbekistonning progressiv rivojlanishiga pedagog kadrlar tayyorlash sifatiga ta’sirini aniqlashdan iborat. Oliy ta’lim tizimini tubdan takomillashtirish bo‘yicha chora – tadbirlar majmui qayta tayyorlashning samarali shakllari va oliy o‘quv yurtlari o‘qituvchilarining malakasini oshirish; oliy ma’lumotli kadrlar tayyorlashning maqsadli parametrlarini optimallashtirish; universitetda o‘quv jarayonini, o‘quv rejalari va dasturlarini takomillashtirish, magistraturada o‘qitishni tashkil etishning zamonaviy shakllarini joriy etish; axborot-resurs markazlarini yangilash; ilmiy-uslubiy faoliyat samaradorligini oshirishga alohida e’tibor qaratilgan