(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada tilshunoslikda eng koʻp qoʻllaniladigan koʻchirma turi hisoblangan metafora haqida soʻz yuritiladi, shuningdek metafora va o‘xshatish san’atining nafaqat badiiy adabiyot, she’riyatda balki tilshunoslikda ishlatilish holatlari va ular o‘rtasidagi farqlar aniq misollar bilan izohlangan. Bundan tashqari ularning o‘xshash va farqli jihatlari badiiy asarlardan olingan qisqa parchalar misolida tahlil qilingan