(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada etnopsixologik xususiyatlarning shaxslararo muloqotga ta’siri o’rganiladi. Tadqiqot adabiyotlar tahlili asosida olib borilgan bo’lib, turli madaniyatlar va etnik guruhlar o’rtasidagi muloqot xususiyatlari, ularning o’ziga xos jihatlari va muloqot jarayoniga ta’siri tahlil qilinadi. Natijalar shuni ko’rsatadiki, etnopsixologik xususiyatlar shaxslararo muloqotning turli jabhalarida, jumladan, verbal va noverbal kommunikatsiya, konfliktlarni hal qilish usullari va qadriyatlar tizimida o’z aksini topadi. Maqolada shuningdek, globallashuv sharoitida etnopsixologik xususiyatlarning o’zgarishi va uning zamonaviy muloqot jarayonlariga ta’siri muhokama qilinadi.