(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqola O‘zbekiston xalq artisti, O‘zbekiston davlat konservatoriyasi faxriy professori, milliy musiqa san’atimiz tarixida yorqin iz qoldirgan namoyandalar safidan o‘rin olgan benazir sozanda, mohir bastakor, mehrli ustoz, milliy cholg‘ular ijrochiligini yanada yuqoriroq pog‘onaga ko‘tarishga beminnat xizmat qilgan, hayotligidayoq afsonaviy san’atkorga aylangan, “XX asr tanburchisi”, “Tillo noxun” kabi oliy darajadagi ta’riflarga sazovor bo‘lgan , Turg‘un Alimatov haqidadir.