(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Demokratik jamiyatlarda axborotning erkin oqimini ta’minlash va davlatning hisobdorligini ta’minlashda jurnalistik faoliyatni himoya qilish muhim ahamiyatga ega. Jurnalistlar huquqlarini himoya qiluvchi huquqiy asoslar faoliyat yuritayotgan demokratiya uchun zarur bo‘lgan matbuot erkinligini himoya qilish uchun asosdir. Ushbu maqolada jurnalistikani himoya qiluvchi huquqiy asoslar, tarixiy rivojlanishlar, xalqaro standartlar, milliy qonunlar va zamonaviy muammolar ko‘rib chiqiladi.