(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Mazkur maqolada o‘zbek tilida ekvonimlarning lingvistik xususiyatlari tahlil qilinadi. Ekvonimlar — bir xil ma’noni anglatadigan so‘zlar yoki iboralar bo‘lib, ularning sinonimlardan farqli jihati, ma’no va qo‘llanish doirasida aynanlikka ega bo‘lishidadir. Maqolada ekvonimlar tushunchasi, ularning turli sohalardagi ishlatilishi va o‘zbek tilida qo‘llanilish xususiyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ekvonimlarning leksik-semantik jihatlari, ularning til tizimidagi o‘rni hamda boshqa lingvistik birliklar bilan munosabati haqida fikr yuritiladi. Maqola ekvonimlarning o‘zbek tili leksikasidagi o‘rnini aniqlashga qaratilgan ilmiy izlanishlar uchun nazariy asos yaratadi.