(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu tadqiqot yoshlarning ongini hozirgi kunning axborot xurujlaridan himoya qilishning psixologik omillarini o‘rganishga qaratilgan. Bugungi kunda internet va ijtimoiy tarmoqlar orqali tarqaladigan axborot miqdori ortib bormoqda, bu esa yoshlarning ruhiy holati va ongiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin. Tadqiqotda, yoshlarning axborot oqimiga qarshi kurash usullari, ularning tanqidiy fikrlash qobiliyatini rivojlantirish, shuningdek, psixologik mustahkamlik va stressga chidamlilik kabi omillarni o‘rganish ko‘zda tutilgan. Shuningdek, axborot xurujlarining turli shakllari (dezinformatsiya, manipulyatsiya va h.k.) hamda ularni aniqlash va ularga qarshi kurashish strategiyalari haqida ma’lumot beriladi. Yoshlarni ongini himoya qilish uchun zarur bo‘lgan psixologik resurslar va ta’lim tizimidagi o‘zgarishlar ham muhokama qilinadi. Ushbu tadqiqot natijalari yoshlarni axborotdan himoya qilish bo‘yicha samarali strategiyalar ishlab chiqishda yordam berishi mumkin.