(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Мазкур мақола турли мамлакатлардаги ажрашиш ҳуқуқий нормаларининг қиёсий таҳлилига бағишланган. Мақолада ўйлаб кўриш муддатлари ва уларнинг мақсадлари, шунингдек, ушбу муддатларнинг маданий, ижтимоий ва иқтисодий таъсири таҳлил қилинган. Ҳар бир мамлакатда ўйлаб кўриш муддатларининг узунлиги ва мақсадлари ҳар хил бўлиб, улар маданий ва ижтимоий омиллар билан боғлиқ. Қиёсий таҳлил орқали ҳар бир мамлакатдаги ўйлаб кўриш муддатларининг хусусиятлари кўриб чиқилган ва уларнинг оила ва жамиятга таъсири баҳоланган. Хулоса ва тавсиялар қисмида эса ажрашиш жараёнини тартибга солувчи ҳуқуқий нормаларни такомиллаштириш бўйича қатор таклифлар берилган.