(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
O‘zbek oilasi serfarzandlik, bolajonlik, oilaparvarlik kabi ijobiy xususiyatlari bilan ajralib turadi. Oilaga sharqona, o‘zbekona sodiqlik, o‘tgan etti pushtini bilish, ota-ona, qarindosh-urug‘, keksalarga hurmat, yoshlarga mehribonlik, oila a’zolari, er-xotin va farzandlar o‘rtasidagi munosabatlarning mustahkamligi uning o‘ziga xos xususiyatlaridir. Shu sababdan oilani psixologik tadqiqotlar asosida o‘rganib, oilani qadriyat sifatida shakllantirish muammosini o‘rganish mumkin.