(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada o‘spirin yoshidagi bolalarda uchraydigan psixik holatlar (masalan, stress, depressiya, tashvish) va ularning rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar muhokama qilinadi. Oʻspirinlik davri - bu hayotning muhim bir bosqichi bo‘lib, unda shaxsiy hissiyotlar va fikrlash usullari shakllanadi. Maqolada o‘ziga xos psixologik muammolar (masalan, o‘z-o‘zini baholashning pastligi, do‘stlik munosabatlari bilan bog‘liq qiyinchiliklar) tahlil qilinadi va ushbu muammolarni bartaraf etish uchun tavsiyalar beriladi. Shuningdek, ota-onalar va pedagoglarning roli ham alohida e’tiborga olinadi.