(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ушбу мақолада тезкор-қидирув фаолиятининг турлари, тезкор-қидирув тадбирлари ўтказилиши ва тезкор қидирув фаолиятининг асосий вазифалари ҳамда фаолият натижаларининг қонунийлиги таъминлаш чоралари, ўтказилган тезкор қидирув тадбирлари давомида тўпланган далилларнинг қонунийлиги ва ушбу далиллардан жиноят ишларини тергов қилиш ҳамда суд муҳокамаси давомида қилмишни айблилигини исбот қилишнинг асосий воситаси сифатида фойдаланиш асослари борасида илмий-назарий ва амалий тавсиялар бериб ўтилган. Шу билан бирга, назариётчи олимлар, тажрибали амалиётчи ходимларнинг фикр ва мулохазалари таҳлил қилинган.