(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqola umumiy o‘rta ta’lim maktablarida deviant holatlarni oldini olishning ijtimoiy pedagogik asoslarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada deviant holatlarning sabablarini tahlil qilish, ularning oldini olishda ijtimoiy pedagogikaning ahamiyati, shuningdek, maktab muhitida samarali profilaktika choralarini amalga oshirish bo‘yicha takliflar berilgan. Ijtimoiy pedagogik yondashuvlar orqali o‘quvchilarning psixologik salomatligini mustahkamlash, jamoaviy ruhni oshirish va ijtimoiy ko‘nikmalarni rivojlantirishga e’tibor qaratiladi.