(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Turizm sohasida ekskursiyatlar muhim rol o‘ynaydi va ularning asosiy xizmatlaridan biri hisoblanadi. Ekskursiyalar orqali turistlar madaniyat, tarix va tabiat boyliklarini yaxshiroq anglaydilar. Ushbu maqolada ekskursiya xizmati turizm sohasidagi ahamiyati, tartibi va unga bog‘liq bo‘lgan turli jihatlari muhokama qilinadi. Maqoladan oliy ta’lim muassasalari talabalari, mustaqil tadqiqotchilar hamda keng auditoriya foydalanishlari mumkin.