(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada ingliz tilida ikkinchi til o‘rganuvchilar (ELLs) sifatida tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishning ahamiyati va usullari ko‘rib chiqiladi. Aytish kerakki, tanqidiy fikrlash til o‘rganishning eng samarali va eng kam qo‘llaniladigan usuli hisoblanadi. Tanqidiy fikrlash orqali til o‘rganuvchilar va talabalar qiyinchiliksiz tilning yangi foydalanuvchilariga aylanishadi. Bu til kompetensiyasi va umumiy akademik yutuqlarni yaxshilashda ushbu ko‘nikmalarning muhimligini ta’kidlaydi. Savol berish taktikasini, muammoga asoslangan o‘rganishni va haqiqiy manbalardan foydalanishni amalga oshirish orqali o‘qituvchilar ingliz tilini o‘rganuvchilarga (ELL) tanqidiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishga yordam berishlari mumkin. Maqolada qiyinchiliklar ko‘rib chiqiladi va ularni yengishning samarali yo‘llari, ingliz tilini o‘qitishda tanqidiy fikrlashni qo‘shish bo‘yicha yaxlit strategiyani qo‘llab-quvvatlaydi.