(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqola tijorat banklarida bank kafolatlari hisobini takomillashtirish masalalarini ko‘rib chiqadi. Tadqiqot bank kafolatlari hisobining mavjud amaliyotini o‘rganish, muammolarni aniqlash va takomillashtirish yo‘nalishlarini ishlab chiqishga qaratilgan. Tadqiqot usullari sifatida adabiyotlar tahlili, statistik ma’lumotlar tahlili va tijorat banklari mutaxassislari bilan intervyular o‘tkazish qo‘llanildi. Olingan natijalar asosida bank kafolatlari hisobini takomillashtirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqildi, jumladan, risk-menejment tizimini takomillashtirish, me’yoriy-huquqiy bazani yanada rivojlantirish va xalqaro tajribani o‘zlashtirish.