(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Bugungi kunda jahon hamjamiyatida inson huquqlari jadal rivojlanib borayotgan bir paytda, davlatning inson qadrini va kapitalini yuksaltirishga hamda insonlarning haq- huquqlarini rivojlanish strategiyasini ishlab chiqish va amalga oshirishning eng muhim va dolzarb omil sifatida “gender tenglik” atamasi katta sahnaga chiqdi. Shu asnosida milliy qonunchilikda gender tenglikni ta’minlash uchun gender-huquqiy ekspertizani samarali amalga oshirish uchun uning huquqiy mexanizmlarini ishlab chiqishga alohida urg‘u berildi.