(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
ушбу мақолада Хоразм вилояти тупроқ иқлим шароитида ясмиқнинг маҳаллий навларига ташқи муҳит омиллари ўсимликнинг ўсишига ва ривожланишига таъсири ўрганилган. Тажрибада ясмиқ навларининиг гуллаш фазасида тез ўсганлиги кузатилган ва фосфорли ўғитларни уч хил экиш меъёрида 1,0 млн, 1,5 млн ва 2млн дона уруғ ташланган вариантлар ва икки ясмиқ навининг ривожланиши ҳамда дон хосилдорлиги кузатилган