(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada til va tafakkur o‘rtasidagi munosabatning o‘zgaruvchanligi va ularning bir-biriga bog‘liqlikka e’tibor qaratilishi, fikr va nutq, til va tafakkur o‘rtasidagi doimiy aloqa kabi mavzular yoritib o‘tilgan.Kognitiv tilshunoslik aniq bir fan doirasiga kirmaydi. Shuning uchun ham bu soha faqat falsafadagi bilish nazariyasi bilan cheklanmasdan, balki tilni ong bilan bog’laydi va shu xulosadan kelib chiqqan holda, kognitiv tilshunoslik bir qancha fanlar bilan uzviy aloqada. Shu bilan bir qatorda,maqola til va tafakkur ta’limoti yuzasidan izlanish olib borgan tadqiqotchilarning fikr-mulohazalari bilan boyitilgan