(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqola O’zbekiston tijorat banklarida soliq to’lovlari bo’yicha majburiyatlar hisobi va hisobotini takomillashtirishga bag’ishlangan. Tadqiqot maqsadi soliq majburiyatlarini buxgalteriya hisobida aks ettirish va soliq hisobotlarini tayyorlashda mavjud muammolarni aniqlash hamda ularni bartaraf etish yo’llarini ishlab chiqishdan iborat. Maqolada soliq majburiyatlari hisobini yuritishning nazariy asoslari, xalqaro tajriba, O’zbekistondagi amaldagi amaliyot tahlil qilingan. Olib borilgan tahlillar asosida soliq majburiyatlari hisobini takomillashtirish bo’yicha takliflar ishlab chiqilgan.