(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Hozirgi kunda gastronomik turizm sohasi inson faoliyatining bir turi bo‘lib, bir jihatdan ijtimoiy-iqtisodiy munosobatlarni ifoda etadi, ikkinchi tomondan esa o‘ziga xos bo‘lgan xizmat ko‘rsatishning bir mustaqil tarmog’idir. Ko‘pgina mamlakatlarda iqtisodiyotning asosiy sektori hisoblanayotgan gastroturizm sohasidagi bandlikning o‘sishi aholi daromadlarining ortishiga, iqtisodiyot hamda sayyohlikga xizmat ko‘rsatuvchi yangi sohalarning paydo bo‘lishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatmoqda va bandlikni ta’minlashdagi muammolarga yechim berib, valyuta manbai bo‘lib xizmat qilmoqda. Ushbu maqolada Quyi Amudaryoda gastronomik turizmni rivojlantirish yo‘llari va istiqbollari mavzusini ilmiy jihatdan tahlil qilingan hamda xulosa takliflar ishlab chiqildi.