(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Jigar sirrozida jigar hujayralari gepatotsitlar funksiyasining buzulishi ya’ni gepatotsitlar o‘rniga biriktiruvchi to‘qimaning paydo bo‘lishi.Jigar sirrozi turlicha nomoyon bo‘ladi va u xastalikning qaysi shaklida kechishi hamda davriga bog’liq.Xalq orasida ko‘pincha spirtli ichimliklarni surunkali qabul qilgan kishilarda jigar sirrozi uchraydi deb oylashadi.Aslida bu kassalik boshqa insonlarda ham kuzatilishi mumkin.Jigarning barcha surunkali kasalliklarining oxirigi bosqichi bu sirrozdir.Bu xastalikni turli davo yo‘llari orqali sekinlashtirish mumkin lekin songi bosqichida albatta jigar ko‘chirib o‘tkazish kerak