(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Tijorat banklarida ichki auditni samarali tashkil etish me’yoriy- huquqiy hujjatlarga rioya etish, risklarni boshqarish va operatsion samaradorlikni ta’minlashda muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqola tijorat banklarida ichki audit funktsiyalarini optimallashtirishning asosiy strategiyalarini o‘rganadi. U auditorlik guruhlarida mustaqillik, xolislik va professional kompetentsiya muhimligini, shuningdek, ishonchli audit metodologiyasi va texnologiyalarini qo‘llashni o‘rganadi. Muloqotning roli, boshqa bo‘limlar bilan muvofiqlashtirish va tashkiliy maqsadlarga muvofiqlik ham yaxshi tuzilgan ichki audit tizimining muhim tarkibiy qismlari sifatida muhokama qilinadi. Ushbu strategiyalarni amalga oshirish orqali tijorat banklari ichki audit jarayonlarini yaxshilashi, boshqaruv asoslarini mustahkamlashi va pirovardida umumiy samaradorlik va manfaatdor tomonlar ishonchini yaxshilashi mumkin.