(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Igna barglilar asosan monopodial, qisman simpodial tipda shoxlanadi. Velvichiyalar tartibidan faqat 1 ta tur saqlanib qolgan. Qarag‘ay daraxtining bo‘yi 40-50 m bo‘lib, u 500 yilgacha yashaydi. 2 gr mikros bo‘yicha hosil qilingan nina barglar. Bargi 2-5 yilda to‘kiladi. 1 gr megofilli bo‘yicha poporotniklarga o‘xshash barglar. Megosporofilning otalanishidan urug‘ rivojlanadi. Hozirgi vaqtda qarag‘aylar, sagovniklar, gnetoviylar keng tarqalgandir.