(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada xalqaro turizmning rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar batafsil tahlil qilinadi. Turizmning ijtimoiy-iqtisodiy omillari, siyosiy- huquqiy muhiti, madaniy-tarixiy, geografik, infratuzilma va xavfsizlik omillarining o‘rni muhokama etiladi. Shuningdek, turizmni rivojlantirishga qaratilgan davlat siyosati, strategik rejalar, loyihalar va tashabbuslarning ahamiyati ko‘rsatib o‘tiladi