МЕҲНАТ МИГРАЦИЯСИ ВА УНИНГ ИЖТИМОИЙ ТАҲДИДИ (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Бугунги кунда вақтинчалик миграция жаҳон аҳамиятига молик жиддий муаммога айланиб улгурди. Меҳнат миграциясининг салбий ижтимоий-маънавий оқибатлари ҳам ташвишлантирмай қўймайди. Бир ёки бир неча оила аъзоларининг узоқ муддатга ишга кетиши оиладаги муносабатларга, фарзандлар тарбиясига салбий таъсир кўрсатади. Шу сабабли кишиларни вақтинчалик миграцияга ундаётган сабабларни ўрганиш, бу сабабларни бартараф этиш чора-тадбирларини ишлаб чиқиш  долзарб аҳамият касб этади.