TABIIY-IQLIM OMILLARINING YOʻL HOLATIGA VA AVTOMOBIL HARAKAT SHAROITIGA TAʼSIRI. (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Avtotransport vositalari tabiiy va iqlim sharoitlari bilan bir vaqtda yo'lga ta'sir qiladi. Tabiiy iqlim sharoiti ko'plab omillar bilan tavsiflanadi, ularning har biri e'tiborga olish va individual tahlilni talab qiladi. Ularning ta'siri avtomobil yo'llarini qurish, rekonstruksiya qilish, ta'mirlash va ulardan foydalanish xarajatlariga bevosita ta'sir qiladi, bu ko'p hollarda avtomobil yo'lining hayot aylanishining muayyan bosqichida u yoki bu yechimni tanlash uchun hal qiluvchi sababdir. Maqola avtomobil yo'lini loyihalashda tabiiy va iqlim sharoitlarining ta'sirini hisobga olishning o'ziga xos xususiyatlariga bag'ishlangan.