HUDUDDAGI OQIMLARNI TRANSPORT TARMOG‘IDA OPTIMAL TAQSIMLASH MASALASINING MATEMATIK MODELI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Maqolada transport sektori va kommunikatsiyalari rivojlanishi va  muammolari, iqtisodiyoti o‘sib borayotgan sharoitda unga qo‘yiladigan yangi talablar tahlil etilgan. Shuningdek hududdagi yuk oqimlarini avtomobil va temir yo‘l transporti vositalari va tarmog‘idan samarali foydalanilgan holda o‘zlashtirish hamda ularni istiqboldagi yuk oqimlarini o‘sishiga mos ravishda rivojlantirish masalasining qo‘yilishi va matematik modeli qaralgan.