O'QUVCHILARNI KASB HUNARGA YO'NALTIRISHNING PSIXOLOGIK TAMOYILLARI. (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Bizga ma'lum, har qanday jamiyatning ravnaqi, ijtimoiy, siyosiy, iqtisodiy barqarorligi uning fuqarolarining aqliy va ahloqiy salohiyatini yuksak darajada rivojlanganligiga bog’liq. Zero, jamiyatimizning ma'naviy yangilanishida, ijtimoiy yo’naltirilgan bozor iqtisodiyotini shakllantirishda jahon hamjamiyatiga qo’shilishini ta'minlaydigan demokratik huquqiy davlat qurish kadrlar tayyorlashning milliy masalasi ustuvor mezon sifatida muhim rol o’ynaydi. Ushbu maqolada kasb va kasb tanlash muammosi, uning psixologik aspektlari, xususiyatlari va dolzarbligi muhokama qilingan. Shuningdek, o‘quvchilarni kasbga yo‘naltirrishda e’tibor qaratilishi lozim bo‘lgan asosiy omillar haqida so‘z yuritiladi