BANK AKTIVLARI RENTABELLIGINI OSHIRISHNING XORIJ TAJRIBALARI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Bank aktivlari rentabelligiga baho berishda aktivlarning daromadlilik darajasiga baho berish muhim o‘rin tutadi. O‘z navbatida, xalqaro bank amaliyotida tijorat banklari aktivlarining daromadliligiga baho berishda bir qancha metodikalardan foydalaniladi. Maqolada ana shu metodikalardan bir qanchasini ko‘rib chiqiladi.