TALABALARNI BILISH FAOLIYATIGA MOTIVLASHTIRISHNING PSIXOLOGIK VA PEDAGOGIC ASOSLARI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Maqolada bugungi rivojlanga jamiyatda ta’lim tizimining taraqqiyot jarayoniga ko‘rsatadigan ta’siri natijasining samaradorligi haqida fikr bildirilgan bo‘lib, unda talabalar o‘quv faoliyatini tashkil etishda motivatsiya jarayoni tahliliga alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek o‘quv jarayoni motivlarining o‘rganilish jarayoni tahlil etilgan. Maqolada motivlagning ilmiy xususiyati keng yoritib berilgan.