GAT DASTURLARI ASOSIDA MAVZULI KARTALARINI TUZISH TEXNOLOGIYASINING RIVOJLANISH ISTIQBOLI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Maqolada mavzuli kartalarni yaratish texnologiyasining tarixi va  kartalarni tuzishda qo‘llanilgan geografik axborot tizimlari, ularning  zamonaviy geografik axborot tizimlarida tasvirlanishi keltirilgan.