Вертикал шпинделли пахта териш машиналари ишлашининг умумий технологик схемаси ва Ўзбекистонда улар ривожланишининг қисқача тарихи (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Пахта териш машиналари - очилган пахтани териш учун мўлжалланган қишлоқ хўжалиги машиналари. Шпиндель йиғим – терим аппаратининг асосий элементи бўлиб ҳисобланади ва у ишчи барабан сиртининг ясовчиси бўйича ўрнатилади. Йиғим – терим аппаратининг илгариланма ҳаракати натижасида ғўзанинг шохлари йўналтирувчилар оралиғидан шпинделли барабанлар орасидаги соҳага ўтади (ишчи камерага).