Zamonaviy yoshlar dunyoqarashi va ma’naviyatini shakllantirishda teatrning o’rni. (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Zamonaviy yoshlar dunyoqarashini va ma’naviyatini shakllantirishda teatr san’atining o’rni beqiyos. Teatrda, spektakllar namoyishi orqali tomoshabinlarga nimanidir aytadi. Teatr tomoshalari orqali inson o’zini-o’zi tuzatish, qayta tarbiyalash, yoshlar imkoniyatini ro’yobga chiqarish uchun puxta zamin hozirlaydi, komillik sari yetaklaydi. Umuman olganda teatr san’ati, bugungi kun kishisini o’z hayotida sog’lom muhit tashkil etishida muhim omillardan biri hisoblanadi.