Umumiy musiqa ta’limida “Buxoro musiqa ijrochilik uslubi”ning tutgan o‘rni (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Prezidentimiz  Shavkat Mirziyoyev  2019-yil 7-aprelda Termiz  shahrida   bo‘lib o‘tgan Xalqaro  baxshichilik  san’ati festivalida  bugungi tezkorlik bilan rivojlanayotgan  zamonda  xalq ijodi folklor   san’ati  susayib  borayotgani  haqida  afsus  bilan:  “Ayni  vaqtda  hozirgi  globallashuv  davrida, tijorat  vositasiga  aylangan “ommaviy  madaniyat” shou-biznesning  salbiy  ta’siri tobora  kuchayib  borayotgan  murakkab  zamonda  har qanday  milliy  madaniyatning  bulog‘i  bo‘lgan  folklor  san’atiga  e’tibor  va  qiziqish, afsuski  susayib  borayotgani  ham  sir  emas. Holbuki,  folklor  san’ati ,  ta’bir  joiz  bo‘lsa,  bu -  insoniyatning   bolalik  qo‘shig‘idir”1.