AN’ANAVIY XONANDALIKNING PEDAGOGIKA FANI BILAN BOG’LIQLIGI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
O‘zbekistonda har bir sohada bo‘lgani kabi san’atga berilayotgan e’tibor va shuning natijasida bu san’atning rivojlanib, takomillashib borayotgani soha vakillarini quvontirmoqda. Jahon andozalariga mos tushadigan yangi yo‘nalishdagi musiqa san’ati sezilarli darajada yuksaldi, ulg‘aydi va rivojtopdi. Ayni paytda, ustozlarning yangi yosh avlodi shakllanib borayotganligini nazarda tutsak, O‘zbekistonda musiqa san’ati yangi sifat pog‘onasiga ko‘tarilayotganligini ta’kidlashimiz mumkin. O‘zbekistonda ta’lim dasturlarini amalga oshirish ma’lum bir kontseptsiyaga tayangan holda, ishlab chiqib tasdiqlangan – Davlat ta’lim standartlari,o‘quv reja vadasturlar asosida amalga oshirilayotganligi barcha sohalar kabi musiqiy ta’limda ham  tizimga solinib, yanada takomillashtirilmoqda. Musiqa sadolari olamida inson ovoziga juda katta o‘rin berilgan. Insoniyat ma’naviyati ravnaqi misolida olloh nazar solgan O’zbekiston madaniyatining serqirraligi va betakror san’ati, maqom va makonlari; bunday mo’’jiza o’lkaning har tomonlama chuqur tarixi hamda bugungi kundagi o’rni va ahamiyati, azaldan hozirgacha moziydan sado kabi jahonni hayratga solib bormoqda!.